Archief

Van der Tak: Goed nadenken over sluiten buitengrenzen

Er ligt een nadrukkelijke verantwoordelijkheid voor de Nederlandse regering om te kijken naar het mogelijk sluiten van de buitengrenzen voor vluchtelingen. Dat zegt burgemeester Van der Tak van Westland. Hij was donderdagavond aanwezig bij een debatavond van politieke partij LPF Westland over de opvang van asielzoekers in de gemeente.

Oorlogsjournalist Arnold Karskens was door LPF uitgenodigd als spreker. Hij heeft jarenlang gewerkt in landen als Syriƫ. Hij heeft een uitgesproken mening over de asielstroom. Karskens zegt dat de vluchtelingen die naar Europa trekken juist mensen met veel geld zijn. De mensen die het echt slecht hebben, blijven vaak in hun land achter.

De LPF is in de gemeenteraad tegen het opvangen van asielzoekers. De gemeente heeft het volgens de partij al lastig genoeg met het huisvesten van de zogenoemde statushouders. Op 9 december komt er een bijeenkomst over dit onderwerp. Raadsleden kunnen daar in gesprek gaan met diverse maatschappelijke partners als de woningcorporaties.

Categorieen:
Westland Regio