Archief

Minder schoolverlaters zonder diploma in Westland

In het afgelopen schooljaar zijn er minder Westlandse jongeren voortijdig uitgevallen in vergelijking met het schooljaar ervoor. Van de 8779 leerlingen verlieten er 112 de school zonder diploma. Dat zijn er 21 minder dan in het schooljaar 2013-2014.

Dit meldt de gemeente op basis van voorlopige cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs, de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. Het uitvalpercentage lag op 1,28 %, waarmee de gemeente onder het landelijk gemiddelde van 1,9 % en de norm van het ministerie uitkomt.

Als leerlingen uitvallen dan is dat meestal op mbo 1-niveau, wat overeenkomt met het landelijke beeld. Het opstarten van de zogenaamde entreeopleiding (niveau 1) voor het mbo Westland kan uitkomst bieden. Leerlingen in een kwetsbare positie kunnen op die manier in het Westland naar school en hoeven niet naar Den Haag of Rotterdam af te reizen. Binnenkort gaat de gemeente in gesprek met vertegenwoordigers van Westlandse scholen om instroom hiervoor te promoten.



De gemeenten Midden-Delfland en Maassluis konden de cijfers over de leerlinguitval nog niet leveren.