Archief

Banen op de tocht bij TSN Thuiszorg

De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, TSN Thuiszorg, vraagt uitstel van betaling voor het onderdeel dat mensen huishoudelijke zorg geeft. TSN biedt ook thuiszorg in Westland, Midden-Delfland en Maassluis. TSN zegt niet verder te kunnen met de lage tarieven van gemeentes, aldus Toon Wennekers van FNV Zorg &Welzijn.

TSN Thuiszorg wankelt al langer. Vorig jaar draaide het bedrijf een verlies van tien miljoen euro dit jaar wordt een vergelijkbaar bedrag verwacht. Volgens TSN komen de problemen doordat het Rijk de verantwoordelijkheid voor de thuiszorg heeft overgedragen aan de gemeenten. Het bedrijf zou sindsdien veel minder geld krijgen voor dezelfde werkzaamheden.

CNV Zorg & Welzijn voorziet dat het noodlijdende TSN Thuiszorg opnieuw het mes in het personeelsbestand gaat zetten. "Wij maken ons grote zorgen. Als het uitstel van betaling leidt tot een faillissement, zou dat dramatisch zijn'', zegt voorzitter Suzanne Kruizinga. Voor de 12.000 medewerkers en de 80.000 cliƫnten van de thuiszorgorganisatie breekt volgens haar een lange periode van onzekerheid aan. ,,Wij gaan onze schouders eronder zetten om deze mensen te begeleiden naar ander werk, zodat ze niet op straat komen te staan."