Archief

Verbouwing voormalige muziekschool af in februari

De verbouwing van de voormalige muziekschool aan de Noordwind in 's-Gravenzande zal over enkele maanden voltooid zijn. De eigenaar heeft desgevraagd aan WOS Media laten weten, dat het pand in februari 2016 helemaal klaar is.

Het karakteristieke gebouw kent al meer dan tien jaar een verpauperde aanblik. In de toenmalige gemeente 's-Gravenzande was besloten de muziekschool te slopen. Dat werd echter in de zomer van 2005 tegengehouden door Heemschut, een vereniging voor bescherming van cultuurmonumenten.

Diverse gemeenteraadsfracties hebben in de loop der jaren vragen gesteld over de voortgang van de verbouwing. Dat begon al met de VVD in 2006 en begin deze week diende Westland Verstandig opnieuw vragen in bij het college van B en W.

Destijds is een bouwvergunning afgegeven voor twee woningen. Nu zouden er acht kamers in het pand komen met elk een eigen keukentje en staat de weg open om er een kamerverhuurbedrijf van te gaan maken, aldus Westland Verstandig.

De fractie wil weten in hoeverre het college op de hoogte is van de jongste plannen met de toekomstige bewoning van het pand. Westland Verstandig vindt "een andere dan een normale woonfunctie absoluut ongewenst".