Archief

Horecaondernemers moeten weg uit Koningshoek

Koningshoek in Maassluis wordt gerenoveerd, maar voor twee horecaondernemers lijkt er straks geen plek te zijn in het vernieuwde winkelcentrum. De eigenaren van snackbar Bryan's King Corner en van lunchroom Lunch en Zo hebben te horen gekregen dat ze hun zaak volgend jaar moeten verlaten. Ze denken dat de eigenaar van Koningshoek in zee wil gaan met een andere horecaondernemer.

Beide horecaondernemers hoeven niet te rekenen op een fatsoenlijke vergoeding van eigenaar Wereldhave. Leo Lock van Lunch en Zo krijgt 20.000 euro aangeboden voor zijn bedrijf. En Nabi Siddiqui krijgt een vergoeding van 12.000 euro voor zijn snackbar. Een belachelijk bedrag volgens de ondernemers. "Daar gaat alles waar ik mijn hele leven voor heb gewerkt," aldus Leo Lock.

De rechtbank heeft een uitspraak gedaan in het nadeel van de horecaondernemers, de twee moeten hun zaak uit. Maar daar laten de ondernemers het niet bij zitten. Ze zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. De rechter neemt het appèl begin januari in behandeling.

Koningshoek eigenaar Wereldhave heeft in een reactie laten weten dat ze gezocht hebben naar een oplossing, maar dat ze er niet uit zijn gekomen.

Categorieen:
Maassluis Economie