Archief

Ook in Schipluiden en Maasland vijftien tijdelijke woningen

Net als in de Kreekzone in Den Hoorn moeten er ook in Maasland en Schipluiden tien tot vijftien tijdelijke woningen voor statushouders komen. Dat meldt de gemeente Midden-Delfland.

Tegelijkertijd zoekt de gemeente ook naar bouwmogelijkheden voor permanente sociale woningbouw, niet alleen ten behoeve van statushouders maar ook om eigen woningzoekenden onderdak te geven.

In navolging van Den Hoorn, worden daarom ook in de twee overige kernen van Midden-Delfland inloopbijeenkomsten georganiseerd voor bewoners over de mogelijke huisvesting van statushouders in hun dorp. De gemeente wil niet dezelfde fout maken als in Den Hoorn en gelijk in gesprek gaan met de inwoners van de twee kernen.

De bijeenkomsten zijn op 2 december in De Dorpshoeve in Schipluiden en een week later in 't Trefpunt in Maasland. Dinsdagavond zijn inwoners van Den Hoorn al welkom in de Hoornbloem. Er wordt daar gesproken over vier thema's: veiligheid, integratie, huisvesting en toekomst.

De gemeente wil ongeveer vijftien tijdelijke eengezinswoningen bouwen in de Kreekzone. Bewoners kunnen potentiƫle andere locaties voordragen. Daarvoor zal er ook een kaart hangen in de zaal.