Archief

Rapport over Westland Verstandig komt in december

Het rapport over het onderzoek naar de handelwijze van de raadsfractie Westland Verstandig zal op dinsdag 8 december worden uitgebracht. De onderzoeker, professor Hans van den Heuvel, zal het rapport 's avonds toelichten tijdens een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad. Aansluitend zal er een extra raadsvergadering aan het onderzoek worden gewijd.

Deze procedure is maandagavond afgesproken tussen de fractievoorzitters en burgemeester Van der Tak tijdens een extra bijeenkomst van het presidium van de Westlandse gemeenteraad.

De raadsleden krijgen het rapport onder embargo toegezonden. Wanneer dat gebeurt, is nog onderwerp van overleg tussen de burgemeester en de professor. Fractievoorzitter Duijsens vindt, dat dit direct morgen zou moeten gebeuren. "Het rapport is immers af, zo heeft de professor laten weten", aldus Duijsens. Indien dit verzoek wordt gehonoreerd, zullen de raadsleden gedurende twee weken hun kiezen op elkaar moeten houden en omzichtig met het document moeten omgaan.

Duijsens had het overigens normaal gevonden, als Westland Verstandig het rapport vooraf van commentaar had kunnen voorzien. "Wij zijn immers het onderwerp van onderzoek geweest en bij rapporten van de Rekenkamercommissie krijgt het college van B en W ook de gelegenheid om vooraf een reactie te geven". Zijn pleidooi vond echter geen weerklank.

Categorieen:
Westland Politiek