Archief

Hoek van Holland niet gehoord over locaties windmolens

De gebiedscommissie van Hoek van Holland is niet gehoord toen de gemeente Rotterdam op zoek ging naar alternatieve locaties voor windmolens. Dat staat in een brief die de commissie aan de gemeente heeft gestuurd. "Een gemiste kans", aldus ondertekenaars Jan de Kloet en Klaas de Koning.

"De gebiedsorganisatie is bij uitstek zeer bekendis met de omgeving en kan derhalve een goede inschatting kan maken welke inbreuk het plaatsen van additionele windturbines zal maken op de omgeving."

Hoek van Holland is al niet blij met het windmolenpark met acht molens dat binnenkort langs de Nieuwe Waterweg wordt geplaatst. Mogelijk komen er nog meer bij, blijkens de mogelijke alternatieve locaties die worden genoemd in een document van de provincie, waaraan Rotterdam input heeft gegeven. Het gaat dan om een locatie bij de pier, langs de Verlengde Nieuwe Waterweg en op het terrein van Stena Line. Verder wordt er gesproken over een, niet nader genoemde, alternatieve locatie bij het kustdorp.

De gebiedscommissie heeft diverse bezwaren tegen de locaties. Zo zou het plaatsen van windmolens in de directe omgeving van de duinen niet passen in de ontwikkeling van Hoek van Holland als vierseizoenenbadplaats. "Weer andere van de alternatieve zoeklocaties zijn van direcle invloed op de bestaande woonomgeving en toekomstige woningbouw in Hoek van Holland. Tenslotte conflicteert het plaatsen van windturbines met het plan voor de Oranjebonnen wat onlangs is vastgesteld."