Zaalhandbal heren: Quintus wint derby van DIOS

De streekderby tussen DIOS en de reserves van Koornneef W&S/Quintus is in de Ballonhal een prooi geworden voor de bezoekers uit Kwintsheul. De eerste helft ging gelijk op en was het scorend vermogen bij beide kanten ver te zoeken. De ruststand was voor handbalbegrippen laag: 7-7. Na de pauze ging het duel echt los. De toeschouwers kregen in de tweede helft in totaal 31 doelpunten te zien. Quintus bleek net iets te sterk voor DIOS en won met 24-21.

De Heulse formatie blijft vierde en blijft aansluiting houden met nummer drie Handbal Rotterdam. DIOS blijft samen met WHC gedeeld zevende. Bij DIOS werd topscorer Wouter van der Ende met vijf treffers. Rick van Ravesteijn, Marco de Bakker, Remco Hagen en Mark van Vliet scoorden bij Quintus allen vier keer. Volgende week zal DIOS punten moeten pakken in Apeldoorn tegen hekkensluiter AHV Achilles. Quintus gaat op bezoek bij streekgenoot WHC.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus heeft teen Helius een punt laten liggen in de strijd om de bovenste plaats. De Heulse ploeg speelde in de Van der Voorthal met 28-28 gelijk. De bezoekers leidden halverwege het duel met 16-15. De arbitrage drukten een stempel op de wedstrijd waardoor het voor beide ploegen lastig in te schatten was wat wel en niet mocht. Volgende week gaat Quintus op bezoek bij DWS.