Zaalhandbal heren: Westlandia wint knap van Atomium'61

Quintus met schrik vrij

De streekderby tussen AJ Sports/Hellas en Koornneef W&S/Quintus leverde laatstgenoemde ploeg een overwinning op, maar de Heulse ploeg moest diep gaan om de hekkensluiter van zich af te schudden en kwam uiteindelijk met de schrik vrij. In de Hellashal won Quintus met 24-21 en behaalde het twee zwaar bevochten punten.

Wederom startte de Heulse ploeg zwak en binnen 16 minuten spelen keek het tegen een 9-1 (!) achterstand aan. Weelde voor de Haagse opponent. Quintus moest in de achtervolging en na 20 minuten was de marge naar vijf treffers teruggebracht (10-5). Het verschil werd zelfs twee doelpunten (12-10), maar Hellas ging rusten met een marge van drie treffers (13-10). Na de pauze startte Quintus beter en kwam het terug tot 13-12, waarna Hellas uitliep naar 15-12. Quintus kwam voor de eerste keer op voorsprong bij 15-15. Vanaf dit moment wist Quintus telkens een kleine voorsprong te behouden van één of twee treffers, echter het lukte de Heulse ploeg niet om meer afstand te nemen van de taaie Haagse opponent dat voor elk punt vocht. Na een spannende slotfase pakte Quintus toch de overwinning.

Quintus blijft tweede op de ranglijst en heeft nu vier punten voorsprong op een plaats buiten de top vier. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen. Volgende week zal Quintus wel scherp moeten starten tegen de reserves van landskampioen OCI Lions.

Na een spannende wedstrijd tegen Atomium'61 heeft WPK/Westlandia de vierde plaats overgenomen van de Rotterdammers. In sporthal De Pijl ging de thuisploeg rusten met een 15-13 voorsprong. Na de pauze bleef het spannend duel waarin Westlandia de eindstreep haalde met een 29-26 overwinning. Het was de derde overwinning op eigen bodem uit vijf beurten. Atomium'61 verloor voor de derde keer in een uitduel. Volgende week zondag gaat Westlandia op bezoek bij huidig koploper Rapiditas uit Weert.