Archief

Zaalhandbal dames: Westlandia wint eerste uitduel

Gevoelig verlies Verburch



Eerste divisie

Met pijn en moeite hebben de reserves van Virto/Quintus de tiende overwinning van het seizoen gehaald. In sporthal Haagse Beemden kwam de Heulse ploeg met de schrik vrij en won met 21-20 van United Breda. De thuisploeg gaf zich niet snel gewonnen en streed voor elk punt tegen de mede-koploper. Mentaal en fysiek was het een zware pot, waar het publiek een van winnaars was. Laura Govaarts keepte goed en kwam zelfs tot score. Volgende week volgt de topper in Born tegen mede-koploper Borhave. Quintus kan de ongeslagen status in uitwedstrijden handhaven.

Tweede divisie B

WPK/Westlandia heeft een mooie overwinning gehaald op KVIK/E&A en dat betekende direct de eerste uitoverwinning van het seizoen. In sporthal Elderveld in Arnhem won de Naaldwijkse ploeg verdiend van de huidige nummer drie van de ranglijst. Hierdoor blijft Westlandia meedoen in de bovenste regionen. De ruststand was in evenwicht: 9-9. Verdedigend deden de teams niet voor elkaar onder. Voor het publiek was het een spannende wedstrijd waarin het tempo hoog lag. Na de pauze stond de dekking van Westlandia als een huis en kon het na het afslaan van een aanval een snelle tegenaanval spelen. Dit leverde uiteindelijk een 27-20 overwinning op. Volgende week ontvangt Westlandia in eigen huis MIC.

In de onderste regionen leed Verburch een gevoelige nederlaag tegen Nieuwegein. De degradant had voorafgaand het duel één punt voorsprong op de Poeldijkse ploeg. In de Jan van der valk zegevierde Nieuwegein na een spannend duel met 29-27. Voor Verburch betekende het de zesde nederlaag uit acht wedstrijden. Dongen, dat samen met Verburch op een gedeelde tiende plaats staat, komt zondagmiddag in actie. Dongen speelt tegen hekkensluiter Hellas 2.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia hebben het gat met koploper Oliveo niet weten te dichten. Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide teams drie punten. De Naaldwijkse ploeg moest de overwinning laten aan Oliveo. In sporthal Het Nest in Pijnacker bleek Oliveo een maatje te groot. In een wedstrijd met 72 doelpunten trok Westlandia met 42-30 aan het kortste eind. De ruststand was al in het voordeel van Oliveo: 23-16. Volgende week wacht voor Westlandia de uitbeurt bij nummer voorlaatst ROAC.