Archief

Vragen in Maassluis over afschaffing kwijtschelding door Delfland

De raadsfracties van PvdA en CDA in Maassluis willen van het college van B en W weten, wat precies de gevolgen zijn van de afschaffing van een kwijtscheldingsregeling door het hoogheemraadschap van Delfland voor mensen met een minimum-inkomen.

Hoeveel inwoners en huishoudens in Maassluis worden getroffen door "dit ongewenste beleid van het hoogheemraadschap?", vragen zij zich af. De fracties vermelden verder, dat er al wordt gesproken over de oninbaarheid van de rekeningen voor de minima. "Wat moeten inwoners doen die deze rekening niet kunnen betalen?", werpen zij op.

Van B en W willen PvdA en CDA ook weten, of zij van plan zijn om de minima die worden getroffen te compenseren via de bijzondere bijstand? "Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke financiƫle consequenties heeft dit voor Maassluis?"

Daarnaast informeren zij bij het college, welke mogelijkheden er nog zijn om te zorgen dat de maatregel kan worden tegengehouden? "Is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om het besluit voor te dragen voor vernietiging van de Kroon, zoals dat heel soms bij gemeenten wordt gedaan?"

Tot slot zijn de fracties benieuwd of er contact is met de andere protesterende gemeenten in het gebied van Delfland over de mogelijkheid om gezamenlijk op te trekken? "En zo ja, op welke manier gaat u de procedure verder vormgeven met hen?", besluiten CDA en PvdA.

Categorieen:
Maassluis Algemeen