Archief

Maaslandse hunk strijdt om titel Men Universe Nederland

Maaslanders konden hem waarschijnlijk al, maar straks weet heel Nederland wie Cemal Hazebroek is. De hunk uit Midden-Delfland doet volgend jaar mee aan de nationale verkiezing van Men Universe 2016, zo liet hij zaterdagmorgen weten in het programma Wakker Worden, Wakker Blijven op WOS Radio.

Meedoen aan de verkiezing is niet niks. "Je bent negen, tien maanden bezig om je voor te bereiden", zegt Cemal. Hij traint vier à vijf keer per week in de sportschool en let goed op zijn voeding. "Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel van af en toe een patatje houd en een stukje taart sla ik ook zeker niet over."

De Men Universe-verkiezing gaat echter meer om meer dan mooi zijn alleen. Je moet ook sociaal zijn en goed kunnen samenwerken, want anders dan bij veel andere schoonheidswedstrijden gaat het hier niet om om elkaar een mes in de rug te steken. "Je moet reclame voor elkaar maken, elkaar helpen bij het maken van voedingsschema's, opdrachten die je binnen kunt halen."

De Men Universe-verkiezing begint al in januari met de eerste fotoshoots. Als Cemal wint, staat hij in juni in de wereldwijde finale in de Dominicaanse Republiek. "Het zou geweldig zijn als ik internationaal kan doorbreken als model." Lukt dat niet, dan is hij ook tevreden. "Als ik maar gelukkig ben."