Archief

Westland wil ruim twee ton terug van Lyra

De gemeente Westland wil een bedrag van bijna 220.000 euro terug hebben van de Lierse voetbalvereniging Lyra. Die terugvordering heeft te maken met de korter dan voorziene inwoning van jongerenorganisatie Welzijn E25, zo blijkt uit vragen van GemeenteBelang Westland (GBW) aan B en W.

GBW had van enkele bestuursleden van Lyra gehoord, dat er een dispuut bestaat tussen het bestuur van de voetbalclub en de gemeente Westland. E2 5is in 2011 ingetrokken bij Lyra. De Stichting Beheer Sportpark de Zweth (SBSZ) kreeg daarvoor 204.000 euro subsidie en de gemeente heeft ook de BTW-naheffing op de ruimte van E25 in maart 2012 betaald. in totaal een bedrag van 242.000 euro.

E25 is intussen opgegaan in Vitis. Het contract met Lyra, dat loopt tot 1 augustus 2041, is door Vitis overgenomen en inmiddels opgezegd. Vitis blijft wel jaarlijks 6.300 aan servicekosten betalen aan de SBZS, maar wil daar wel snel van af.

Door de opzegging van Vitis wil de gemeente 35/40 van het destijds verstrekte subsidiebedrag + BTW-betaling + kosten woonrijp maken, zijnde 219.350 euro, terughebben. Dat zou moeten gebeuren door middel van het 35 jaar lang betalen van een maandelijks bedrag van 525 euro door de SBSZ.

GBW wil van B en W weten, of het gebruikelijk is om een door de gemeente aan een stichting verstrekte subsidie terug te halen als een deelhuurder het huurcontract bij die stichting opzegt. Verder vraagt de fractie zich af, wie de eigenaar is van het verhuurde deel van het pand waarop subsidie is verstrekt is.

Categorieen:
Westland Politiek