Archief

MVO Westland haalt doelstelling 2015

De gebundelde inspanningen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) in Westland leveren dit jaar naar verwachting circa 200 extra banen op. Dat wordt bereikt onder de vlag van MVO Westland, het platform waarop wordt samengewerkt door ondernemers, werkgeversorganisaties, sociaal werkbedrijf Patijnenburg en de gemeente.

Dit jaar gold onder meer als doelstelling 180 gewone banen te vinden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Begin deze week stond de teller op 187 (inclusief 13 zogeheten baanafspraken). Waarnemend directeur Betty Talstra van Patijnenburg verwacht dat er in de resterende weken van dit jaar nog wel 13 banen bij kunnen komen. Daarmee wordt nagenoeg voldaan aan de ambitie die eerder dit jaar is vastgelegd in het Actieplan van MVO Westland.

Voor 2016 is de doelstelling op 280 reguliere banen bepaald. Daarnaast worden er 50 leerwerkplekken bij grote werkgevers in Westland beoogd, plus tussen de vijf en tien proefprojecten op het gebied van re-integratie.

Het aan MVO Westland deelnemende aantal bedrijven en instellingen is dit jaar met 10 gegroeid. Al wordt de spoeling steeds iets dunner, wil men nog verder groeien, naar 120 eind 2016.

Categorieen:
Westland Algemeen