Archief

Rapport over Westland Verstandig is klaar

Professor Hans van den Heuvel is klaar met zijn rapport over de handelwijze van de gemeenteraadsfractie van Westland Verstandig. Dit heeft hij woensdag desgevraagd aan de WOS-redactie laten weten. Met burgemeester Van der Tak en presidiumvoorzitter Van der Stee van de gemeenteraad wordt afgestemd hoe en wanneer het rapport wordt aangeboden.

Dinsdagavond werd tijdens de raadsvergadering naar de status van het onderzoek gevraagd door fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. Het rapport had er immers uiterlijk 1 november moeten zijn. Van der Tak liet weten, dat er nog geen rapport was. "Zeker niet bij mij", onderstreepte hij.

Het was een ruime meerderheid van de gemeenteraad die op 20 mei dit jaar burgemeester Van der Tak per motie verzocht een onderzoek te laten instellen naar de handelwijze van Westland Verstandig, met name ten aanzien van haar kritiek op de rol van de raadsaccountant.

De burgemeester heeft begin september duidelijk aangegeven, dat hij geen kennis van de uitkomsten van het onderzoek wil hebben, voordat het wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Categorieen:
Westland Algemeen