Archief

Windvaan Staelduinhoeve weg na verblijf studenten

Groepsverblijf De Staelduinhoeve in 's-Gravenzande is al een maand op zoek naar een koperen windvaan die als decoratie aan een muur hing. Na het verblijf van een groep studenten uit Enschede was het ding, met een geschatte waarde van circa 1.500 euro, verdwenen. De studenten hebben het kwijtgemaakt, maar zeggen niet te weten waar de windvaan is.

Het was de tweede keer dat een groep van het filosofisch dispuut Panta Rhei in de voormalige boerderij verbleef. De eerste keer ging vrijwel probleemloos, maar de groep studenten van een maand geleden zorgde voor enige onrust. Behalve de windvaan waren ook diverse schilderijen verdwenen en was een deel van het gras vernield door een kampvuur. Beheerder Maarten Boelhouwer heeft aangifte gedaan bij de politie en de borg van 1.000 euro ingehouden.

De op een vis lijkende windvaan - met daarop de naam van de groepsaccommodatie - is mogelijk ergens in het water terechtgekomen. Het ergste vindt Boelhouwer nog dat er geen excuses zijn gemaakt. "Het is wel vaker andersom gebeurd, dat er bloembakken waren meegenomen bij een tuinder en die dan voor het gebouw stonden, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Tegen het Twentse dagblad Tubantia verklaarde een woordvoerder van Panta Rhei maandagmiddag, dat de studenten veronderstelden dat de zaak was opgelost. "We hebben geen idee waar het voorwerp is, maar dat we de schade zouden vergoeden", verklaarde hij. Echter met het inhouden van de borg, is de rekening nog niet voldaan, stelt Boelhouwer.

Inmiddels blijkt dat er een schikking van 750 euro is overeengekomen met de Paasheuvelgroep, die eigenaar is van de Staelduinhoeve.

Categorieen:
's-Gravenzande Regio