Archief

CDA wil 'Westland' op borden boven snelweg

De Westlandse CDA-fractie wil dat Rijkswaterstaat de naam Westland gaat gebruiken op de borden boven de snelweg. Volgens raadslid Jan van Rossum is het voor veel automobilisten momenteel onduidelijk dat zij de gemeente passeren. Dit terwijl er van alles aan wordt gedaan om Westland op de kaart te zetten.

Van Rossum stelt dat het niet altijd eenvoudig is om mensen uit te leggen waar Westland ligt. "Terwijl er dagelijks toch auto's in grote aantallen langs of bijna langs onze gemeentegrens rijden, onwetend van het feit dat men Westland aan het passeren is."

Wie op de A4 of A20 naar de tuinbouwgemeente wil, volgt de borden Hoek van Holland en Den Haag-Zuid. "Op de A4 bij de afslag Wateringen wordt men bijvoorbeeld pas voor het eerst geconfronteerd met namen van dorpen uit onze gemeente en dat nog zonder de naam 'Westland' zelf tegen te komen."

De fractie stelde al in 2009 voor om de naam Westland op de blauwe borden boven de weg te zetten. Het college van B en W zei toen dat dit niet mocht, omdat wegbeheerder Rijkswaterstaat geen gemeentenamen toestond. Die situatie lijkt echter veranderd, omdat nu de gemeentenaam Zaanstad in Noord-Holland wel op de verkeersborden staat.