Archief

Nieuw veiligheidsprogramma op WOS TV

Het maandelijkse opsporingsprogramma WOS Alert gaat verdwijnen. In december wordt de laatste aflevering uitgezonden. Daarmee verdwijnt WOS Alert na vijf jaar van de buis, waarin ruim vijftig uitzendingen zijn gemaakt. Er komt een nieuw programma voor terug: Veilig Westland. Dat zei politiewoordvoerder Cor Spruijt dinsdag op WOS Radio.

"Veiligheid is meer dan de politie alleen", aldus Spruijt. In Veilig Westland zal ook aandacht zijn voor het werk van de brandweer, reddingsbrigades en de buurtpreventen. WOS Alert was vooral gericht op opsporingszaken.

Politiezaken uit Midden-Delfland en Westland worden voortaan ook behandeld in Team West van Omroep West, dat wekelijks wordt uitgezonden. "Uiteraard blijven de Westlandse zaken ook op WOS TV te zien". Dat kan in Veilig Westland, maar ook het WOS Nieuws.

De laatste WOS Alert is dus in december. Daarin wordt teruggeblikt op de afgelopen vijf jaar en zijn diverse resultaten te zien. Veilig Westland is vanaf januari op de buis, met daarin ook een terugblik op het verloop van de jaarwisseling in deze regio.