Archief

LPF: Inloopavond windenergie voorbarig

De raadsfractie van LPF Westland vindt dat de provincie Zuid-Holland de democratische beginselen schendt door volgende week dinsdag in Poeldijk een inloopbijeenkomst over windenergie te houden. De fractie is "meer dan verbaasd", omdat er volgens haar geen formele aanvraag is gedaan door bedrijventerrein ABC-Westland.

De LPF zal deze kwestie komende avond aan de orde stellen tijdens de rondvraag in de raadsvergadering. Zij wijst er op, dat de gemeenteraad in twee moties heeft aangegeven, tegen de komst van grootschalige windenergie in Westland te zijn. In sommige omstandigheden kan de provincie dit negeren, maar dan zal zij volgens de LPF eerst moeten aangeven, dat zij gebruik zal maken van haar bevoegdheid een inpassingsplan op te stellen.

De LPF gaat vragen of het college van B en W het ermee eens is, dat een inloopavond in dit stadium niet aan de orde kan zijn. Verder wil de fractie, dat het college garandeert dat er bestuurlijk noch ambtelijk medewerking wordt verleend aan die avond.

De provincie Zuid-Holland stelt in de uitnodiging, dat dergelijke avonden worden gehouden in het kader van een milieueffectonderzoek om te kijken over een bepaalde locatie geschikt is voor de opwekking van windenergie.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen