Dames Quintus winnen; heren DIOS uitgeschakeld

Dames

Eredivisie

De eerste competitiehelft is voor Virto/Quintus met winst afgesloten. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg met gemak van Schuler Afbouwgroep/DOS uit Emmer-Compascuum. Na een 20-10 voorsprong bij rust won Quintus met 37-14.

DOS opende in Kwintsheul nog wel de score, waarna Quintus na een 3-3 tussenstand snel uitliep naar een 14-9 voorsprong. Pas bij 20-9 wist DOS weer tot score te komen en bepaalde door de tiende treffer voor de ruststand. Na de pauze kon Quintus gemakkelijk uitlopen tegen DOS, dat met het oog op de komende Europese wedstrijden niet met de sterkste opstelling speelde.

Quintus gaat na tien wedstrijden als nummer drie de vrije weken in, vanwege het WK in Denemarken. Pas op 9 januari aanstaande zal Quintus de competitie hervatten en wel tegen koploper VOC.

Heren

Beker

In de eerste ronde van het regionale bekertoernooi hebben de reserves van Koornneef W&S/Quintus met de hakken over de sloot volgende ronde gehaald. DIOS werd uitgeschakeld.

In de Groenoordhal had Quintus grote moeite om DWS van zich af te schudden. De in de hoofdklasse spelende Schiedamse ploeg haalde voordeel uit het zonder hars spelen. Na 70 minuten spelen won de Heulse ploeg met 32-31. Bij de rust keek Quintus tegen een 16-13 achterstand aan. Na de pauze kon Quintus het tij keren en kon het de officiƫle speeltijd afsluiten met een gelijkspel: 28-28. Daarna volgden 10 zenuwslopende minuten, waarin DWS halverwege met de verlenging de leiding had met 30-29. In de laatste vijf minuten wist Quintus toch de winst met 32-31 te pakken.

Voor DIOS kwam in Rotterdam een eind aan het bekeravontuur. De reserves van Snelwiek bleken in het Albeda College te sterk. Snelwiek, uitkomend in de Tweede divisie, won met 25-23 van de eerstedivisionist. DIOS speelde een prima eerste helft en geen vuiltje hing in de lucht voor een naderende uitschakeling. Na de pauze speelde de ploeg uit Midden-Delfland een matige tweede helft waarvan Snelwiek wist te profiteren. De Rotterdammers sloegen toe en wonnen verrassend met 25-23.