Zaterdagvoetbal: verrassende zeges voor Naaldwijk en KMD

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft een punt opgehaald in Spakenburg-Bunschoten. De tricolores speelden tegen het geplaagde IJsselmeervogels gelijk: 1-1. Excelsior Maassluis staat smaen met drie andere ploegen op een gedeelde zevende plaats.

Hoofdklasse B

Op het Julianasportpark kwam FC 's-Gravenzande niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen promovendus Neptunus-Schiebroek. Veel schade leverde het de Westlanders niet op in de rangschikking, want koploper Voorschoten'97 speelde eveneens gelijk. Nootdorp passeerde FC 's-Gravenzande op ranglijst en gaat samen met Voorschoten'97 aan de leiding. FC 's-Gravenzande staat derde op een punt van de koplopers.

Tweede klasse C

KMD behaalde een belangrijke overwinning in de derby tegen sportclub Monster. Op sportpark Polanen profiteerde KMD van een rode kaart in de eerste helft bij de thuisploeg. De promovendus won met 3-1 en dat bleken drie dure punten, omdat alleen KMD en GHC in de onderste regionen de volle buit wisten te pakken. GHC bleek wederom een niet te nemen horde voor HVC'10. In Leiden verloor HVC'10 met 3-2. Vlak voor tijd kwam HVC'10 langszij (2-2), maar in blessuretijd scoorde GHC de winnende treffer. KMD is nog wel hekkensluiter, sportclub Monster staat elfde en HVC'10 is terug te vinden op plaats negen.

Westlandia revancheerde zich na de nederlaag van vorige week door in Leidschendam met 2-0 te winnen van SEV. De Naaldwijkers gaan nu alleen aan de leiding, omdat SVC'08 niet in actie kwam.

VDL blijft redelijk in de buurt van de koplopers. In Maassluis won de thuisploeg met 4-1 van Be Fair en blijft daardoor op een derde plaats staan. Lyra moest net als HVC'10 een nederlaag slikken in Leiden. UVS won met 2-1, nadat de Lierse ploeg met een 1-0 voorsprong de rust was ingegaan. Lyra staat nog net in het linkerrijtje, namelijk zevende.

Derde klasse B

Naaldwijk wist op sportpark De Hoge Bomen een zwaar bevochten overwinning te behalen op Honselersdijk, dat voor de tweede keer op rij een nederlaag incasseerde. Honselersdijk scoorde in de tweede helft de eerste twee treffers van de wedstrijd, maar moest toezien dat Naaldwijk profijt haalde uit een man meer situatie na een rode kaart bij Honselersdijk. De thuisploeg won uiteindelijk met 3-2. Naaldwijk staat op plaats zeven. Honselersdijk raakt achter op Te Werve en staat vierde op vijf punten van de koploper. Te Werve won met 2-0 van MVV'27, dat nu op plaats tien.

De subtopper tussen Maasdijk en Die Haghe leverde een overwinning op de Loosduinse ploeg. Aan de Lange Kruisweg incasseerde Maasdijk de vierde nederlaag van het seizoen. Die Haghe won met 2-1.

Verburch pakte op de valreep een punt bij Houtwijk. In Den Haag kwam Houtwijk in de tweede helft op 1-0, waarna Verburch met een man minder, vanwege een rode kaart, alsnog de gelijkmaker wist te scoren. Voor de promovendus was het al weer de vijfde puntendeling van het seizoen. De Poeldijkers zijn hekkensluiter.

Vierde klasse B

VELO heeft als koploper de eerste punten moeten inleveren. Na negen wedstrijden met louter overwinningen volgde tegen Quick Steps een puntendeling. Het werd 1-1. Duindorp won wel en staat nu op een punt van koploper VELO.

Vierde klasse E

Het venijn zat echt diep in blessuretijd in de streekderby tussen Quintus en MSV'71. Quintus stond al binnen tien minuten spelen 2-0 voor. MSV'71 kwam na de pauze terug tot 2-1. Dit leek de eindstand te worden, echter in twaalfde minuut van de blessuretijd scoorde keeper Geert Dobbe alsnog de gelijkmaker. Een opsteker voor MSV'71 na enkele grote nederlagen. Quintus staat op plaats zeven en MSV'71 is terig te vinden op tiende positie.

Schipluiden kan over twee weken in de streekderby tegen MSV'71 de eerste periodetitel in de wacht slepen. De koploper won ook wedstrijd nummer tien. Op sportpark Keenenburg won de thuisploeg met 3-0 van Ariston'80. Runner-up FC Maense won eveneens, maar staat op vijf punten van de koploper met een wedstrijd minder in de benen.