Zaalkorfbal: Dijkvogels en CKC Maassluis winnen weer

Eerste klasse E

De eerste thuiswedstrijd leverde Valto één punt op tegen Merwede: 19-19. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd gewonnen. De Lierse ploeg moest in de Vreeloo-hal diep gaan tegen de bezoekers, dat gedurende de wedstrijd de leiding had. De ruststand was 10-13 in het voordeel van Merwede. Na de pauze kwam Valto terug tot 14-14, waarna Merwede uitliep naar een 19-15 voorsprong. In de slotfase scoorden Thom Voskamp (2) en Rob de Ruiter (2) raak en bezorgde alsnog een punt voor Valto.

CKC Maassluis heeft ook de tweede wedstrijd in winst weten om te zetten. In de Olympiahal in Maassluis werd sc Twist met 22-16 op zij gezet. De bezoekers zijn een fusieclub ontstaan uit de handbalclub HWC en de korfbalverenigingen Oranje Nassau en Spirit. De ruststand was 11-9 in het voordeel van CKC Maassluis.

Tweede klasse H

In De tref in Zaandam moest ODO de eerste nederlaag incasseren. Na winst in de openingswedstrijd bleek ZKC'31 te sterk voor de Maaslandse formatie. ZKC'31 behaalde door de 19-13 overwinning de eerste twee punten van het zaalseizoen binnen.

Tweede klasse I

ONDO is in de Westlandhal tegen de eerste nederlaag aangelopen. Mede-koploper KOAG was na een attractieve wedstrijd met 21-17 te sterk voor de 's-Gravenzandse ploeg. ONDO en KOAG hielden elkaar redelijk in evenwicht. De ruststand was 13-12 in het voordeel van de bezoekers, nadat ONDO tien minuten voor de pauze met 8-6 aan de leiding was. Toch wist KOAG in de tweede helft de voorsprong licht uit te breiden en blijft door de overwinning ongeslagen.

Derde klasse I

Dijkvogels had veel inspanning nodig om Madjoe van zich af te schudden om zodoende de tweede overwinning te pakken. In sporthal Middelmors in Rijnsburg leidde Madjoe halverwege de wedstrijd met 6-4. Na de pauze kwam Dijkvogels bij 10-10 voor het eerst op voorsprong en besliste het de wedstrijd na een tussensprint van 11-11 naar 11-14. Dijkvogels won met 15-12.