Zaalhandbal heren: Quintus moeizaam gelijk tegen hekkensluiter

De laatste wedstrijden kan Koornneef/Quintus een wedstrijd niet scherp beginnen. Tegen hekkensluiter Swift Arnhem gebeurde dit weer. Uiteindelijk leverde dit geen nederlaag op, maar wel een verrassend gelijkspel: 27-27. De hekkensluiter startte scherp en na een stroeve start moest Quintus alle zeilen bijzetten. Na een 1-6 achterstand na ruim acht minuten spelen moest de thuisploeg volop in de achtervolging. De voorsprong gaf Swift niet zomaar uithanden. Bij rust leidde een strijdend Swift met 14-10.

Na de pauze kwam Quintus scherp uit de kleedkamer en bij 17-18 kwam het langszij. In de tegenpartij wist doelman Paul Vis een strafworp te stoppen. De kans voor Quintus om over de tegenstander heen te gaan. Swift was echter niet van slag en het nam brutaal een 20-18 voorsprong. Quintus kwam weer langszij (20-20), waarna een spannende slotfase aanbrak waarin beide partijen de overwinning kon pakken. Uiteindelijk was een puntendeling het hoogst haalbare voor Quintus, dat tweede blijft op de ranglijst met twee punten voorsprong op Hercules en E&O. Volgende week wacht de streekderby tegen Hellas.

WPK/Westlandia is tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen. Zuur was het wel voor de Naaldwijkse ploeg, want in de laatste minuut pakte Heerle de 28-27 overwinning. In sporthal De Pijl startte de thuisploeg te voorzichtig en dat achtervolgde de ploeg gedurende het eerste bedrijf. Heerle ging de rust in met een 18-13 voorsprong.

Na de pauze startte Westlandia wederom moeizaam, maar knokte zich uiteindelijk terug in de wedstrijd en kon de stand in een spannende slotfase gelijk trekken, echter Heerle had het laatste woord. In de rangschikking behoudt Westlandia één punt voorsprong op Heerle.