Zaalhandbal dames: alleen winst voor Quintus

Virto/Quintus heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een overwinning. In de Van der Voorthal was de thuisploeg duidelijk te sterk voor promovendus Klink Nijland/Kwiek. Quintus leidde halverwege de eerste helft met 13-7 en sloot de eerste helft af met een voorsprong van 21-8. Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Quintus won eenvoudig met 37-20 van de ploeg uit Raalte.

Quintus sluit de competitie aanstaande dinsdagavond voor het jaar 2015 af met een thuiswedstrijd tegen DOS. Geconcludeerd kan worden dat Quintus de beste ploeg is na VOC en Dalfsen.

De streekderby tegen Hercules leverde Verburch geen enkel punt op. De nederlaag tegen Hercules betekende dat de Poeldijkse loeg voor de vierde keer op rij een uitwedstrijd zonder een punt afsloot. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was groot. In sporthal Boswijk leidde Hercules halverwege de wedstrijd met 10-5. Na de pauze kon Hercules uitlopen naar een ruime 22-10 overwinning. Volgende week wacht in de Jan van der Valk degradant Nieuwegein, dat een moeizaam seizoen doormaakt en voor een goed vervolg in de competitie is winst noodzakelijk voor Verburch.

De reis naar de Calandhal in Amsterdam leverde voor WPK/Westlandia niets op. De Naaldwijkse ploeg verloor van Westsite en dat was de derde nederlaag in vier uitbeurten. In de eerste helft deed Westlandia het verdedigend prima, echter de ploeg wist niet te profiteren van de ruimte die Westsite weggaf. Westlandia ging met een 13-10 voorsprong de rust in. Na de pauze stond het verdedigend niet goed en Westsite maakte hier gebruik van. De thuisploeg trok de wedstrijd aar zich toe en won met 28-25. In de rangschikking gaat Westsite over Westlandia heen.