Archief

Vlag halfstok op overheidsgebouwen

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs, hangt op alle overheidsgebouwen vandaag de vlag halfstok. Op sommige plekken in Nederland wordt om 12.00 uur een minuut stilte in acht genomen, waaronder in Maassluis. Ook de treinen zullen om 12.00 uur stil staan.

Burgemeester Edo Haan van Maassluis roept alle inwoners op de vlag halfstok te hangen. "Uit respect voor de slachtoffers in Parijs. Wij zullen nooit buigen voor terreur", schrijft Haan op Twitter. Op het stadhuis wordt een bijeenkomst georganiseerd. "Het Maassluise gemeentebestuur leeft intens mee met de slachtoffers en hun familie", zegt Haan.

Ook in Midden-Delfland wordt met afschuw gereageerd op de gebeurtenissen in Parijs. "Wederom worden we keihard geconfronteerd met de verschrikkelijke werkelijkheid dat onze vrijheid en onze zekerheden blijkbaar ongelooflijk kwetsbaar zijn. Laten we ons in gezamenlijkheid krachtig blijven inzetten voor die vrijheid", zo valt te lezen op de gemeentelijke website.

De Nederlandse Publieke Omroep houdt om 12.00 uur op alle publieke televisie- en radiozenders een minuut stilte. Bij verschillende bomexplosies en schietpartijen vrijdagavond in de Franse hoofdstad vielen 129 doden. Inmiddels zijn een aantal arrestaties verricht.