Archief

Reinier de Graaf heeft unieke operatierobot

Het nieuwe gebouw van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft is donderdag officieel geopend. De festiviteiten gingen onder meer gepaard met de presentatie van een speciaal type operatierobot, de eerste in de regio Haaglanden.

De Da Vinci Robot wordt vanaf 2016 ingezet. Het apparaat verkleint bijvoorbeeld het risico op incontinentie en impotentie bij mannen van wie de prostaat vanwege prostaatkanker moet worden verwijderd. Het bevat 3D-beelden, zodat de chirurg beter zicht heeft in het operatiegebied.

De Da Vinci, in feite een uiterst geavanceerde afstandsbediening, is mogelijk gemaakt dankzij Stichting Phoenix die gelieerd is aan Zorgverzekeraar DSW. Begin volgend jaar kunnen in Reinier de Graaf de eerste urologische patiënten worden geholpen met behulp van de geavanceerde techniek.

Feitelijk was het nieuwe ziekenhuis al sinds 31 augustus in gebruik. De feestelijke officiële openingshandeling werd donderdag door genodigden, patiënten, bezoekers en medewerkers gezamenlijk in de centrale hal verricht.

Categorieen:
Algemeen