Archief

Minuut stilte op ISW Hoogeland voor Parijs

In heel Europa is maandag een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van de aanslagen in Parijs te herdenken. De leerlingen van ISW Hoogeland in Naaldwijk kwamen om 12.00 uur bijeen in de aula.

Locatiedirecteur Han Versloot had bij het begin van het eerste uur al zijn leerlingen via de intercom toegesproken, maar er werd rond het middaguur ook gezamenlijk een minuut stilte gehouden in de aula.

Versloot wil vooral dat leerlingen met elkaar blijven praten en niet met beschuldigende vingertjes gaan wijzen. "Wij houden deze bijeenkomst met een minuut stilte omdat we willen dat leerlingen zich bewust zijn van de dingen die gebeuren en dat we hier met elkaar, in de klas, over kunnen praten en we ze daarmee verder kunnen helpen."

"Voor mij kwam het wel heel dichtbij", vertelde Versloot aan zijn leerlingen. "Een neef van mij woont in het getroffen gebied in Parijs. Hij moest met zijn vriendin schuilen voor het geweld en hoorde later dat een vriend van hem was omgekomen."

De scholieren zelf voelden zich voornamelijk machteloos. "Ik denk dat wij als scholieren niet zo veel kunnen doen, behalve ons medeleven laten blijken aan de nabestaanden en de mensen in Parijs", zei een van hen.

Bang zijn de meesten niet, al komt het nu wel heel dichtbij. "Maar dat is juist wat ze willen", zegt een scholiere. "Ze willen angst zaaien en daarom moeten we dat juist niet zijn. Misschien wel wat waakzamer."

De middelbare school heeft verder geen andere bijeenkomsten gepland. "We gaan natuurlijk in de klassen ons oor goed te luisteren leggen", aldus Versloot. "Hoe gaan de gesprekken tussen leerlingen? En daar moeten we alert op blijven, zoals altijd."

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen