Archief

Exploitatie Hofboerderij wordt verzelfstandigd

De exploitatie van de Hofboerderij in Wateringen wordt verzelfstandigd en in handen gegeven van een beheerstichting. Ook komt er kleinschalige horeca. Dat heeft het college van B en W besloten.

Om de horecavoorziening mogelijk te maken vraagt het college aan de gemeenteraad 141.500 euro beschikbaar te stellen. De beheerstichting, die voortkomt uit de gebruikers van het gebouw, kan de Hofboerderij voor het symbolische bedrag van 1 euro huren.

Begin dit jaar ontstond grote commotie, toen bekend werd dat de gemeente de Hofboerderij van de hand wilde doen. Het leidde tot felle discussies in de gemeenteraad. Wethouder Ouwendijk ontkende dat de Hofboerderij te koop werd gezet. Hij stelde in gesprek te zijn met de gebruikers van de drie gemeentelijke gebouwen in Wateringen (Eendenburcht, Hofboerderij en Vang) met als doel een gebouw af te stoten.

De verzelfstandiging van de exploitatie bespaart de gemeente jaarlijk ruim 15.000 euro. De raad wordt voorgesteld volgend jaar 121.500 euro beschikbaar te stellen voor groot onderhoud van de Hofboerderij.

Categorieen:
Wateringen Algemeen