Archief

Examenfraudeur in hoger beroep voor de rechter

De inmiddels 22-jarige Maassluizer die begin 2014 werd veroordeeld voor examenfraude bij de voormalige Ibn Ghaldounschool in Rotterdam, staat donderdag in hoger beroep voor de rechter. De man gold als één van de hoofdverdachten van de fraudezaak.

De rechter besloot destijds dat de Maassluizer een taakstraf van 170 uur moest uitvoeren. Ook kreeg hij een celstraf van een maand. Die tijd had hij overigens al in voorarrest uitgezeten. Volgens de rechtbank maakte de man zich schuldig aan het openen van het dakluik in de school en het stelen van de examens.

De grootschalige diefstal zorgde tijdens de examenperiode voor veel ophef in Nederland. Het vwo-examen Frans werd op alle scholen een dag uitgesteld. Op Ibn Ghaldoun zelf moesten de veertien gestolen examens tijdens de zomervakantie ingehaald worden. De school werd later op advies van de onderwijsinspectie gesloten.

Behalve de Maassluizer zijn ook een 20-jarige Zoetermeerder en twee Rotterdammers van 19 en 20 jaar in hoger beroep gegaan. Zij melden zich gelijktijdig bij het gerechtshof.

Categorieen:
Algemeen