Archief

Van Rossum blijft zes duels geschorst

Voetballer Daan van Rossum blijft zes wedstrijden geschorst. Dat heeft de Commissie van Beroep (CvB) van de KNVB deze week bepaald. Zowel Van Rossum als zijn club VELO waren het niet eens met de strafmaat.

In de slotminuten van het duel tussen VOC en VELO, bij een 2-1 achterstand dacht VELO dacht de gelijkmaker te hebben gescoord, maar de goal werd afgekeurd. Meerdere spelers reageerden daar op, maar Van Rossum besloot zijn frustratie af te reageren op de arbiter. Hij zou daarbij een duw hebben gegeven. Dat leverde hem direct rood op.

Daarvoor wilde de tuchtcommissie van de KNVB de middenvelder aanvankelijk vijf duels schorsen. Na verweer van Van Rossum viel de straf echter hoger uit, namelijk zes duels. Daartegen gingen club en speler in beroep met behulp van videomateriaal, maar zonder succes. Volgens de CvB spraken de verklaringen van de scheidsrechter en tegenstander VOC voor zich. Aan het videomateriaal werd geen ontlastende bewijskracht toegekend omdat het slechts een fragmentarische weergave betreft.

Van Rossum was in afwachting van de uitspraak overigens tijdelijk weer speelgerechtigd, maar zal voorlopig weer op de tribune plaats moeten nemen.

Categorieen:
Algemeen