Archief

Virto/Quintus mogelijk tegen veteranenteam DOS

Het is nog maar zeer de vraag tegen welk team team de handbalsters van Virto/Quintus komende dindagavond spelen. Er staat in Kwintsheul een competitiewedstrijd tegen Schuler Afbouwgroep/DOS op het programma, maar de coach van het team uit Emmer-Compascuum is niet van plan zijn sterkste speelsters op te stellen.

De club uit Drenthe speelt de vrijdag en zaterdag daarna belangrijke Europa Cupwedstrijden. De wedstrijd tegen Quintus verstoort de voorbereiding daarop. Coach Rob Fiege wil het liefst helemaal niet spelen, maar dat zou puntenaftrek opleveren. "Dus ik denk dat we maar een pupillenteam naar Kwintsheul sturen, of de oudste spelers die we hebben. Dan verliezen we daar met 70-0 van Quintus. Daar zal het publiek daar wel raar van opkijken", aldus Fiege in het Dagblad van het Noorden.

De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor het weekend van 21 november, maar dan speelt DOS dus in de Europacup. Quintus mocht als thuisspelende club een nieuwe datum voorstellen en koos voor 17 of 19 november. Later wilden de Heulenaars niet, omdat doelvrouw Marieke van der Wal eind november en begin december met Oranje bij het WK handbal is. De clubs kwamen er niet uit, dus heeft het Nederlands Handbalverbond nu besloten dat er dinsdag gespeeld moet worden.

Categorieen:
Algemeen