Archief

Kamperen volgens kenners juist in de lift

Met verwondering wordt er door mensen uit de kampeerwereld gereageerd op het bericht dat kamperen uit de gratie raakt. Dat Nederlanders minder met de caravan of tent op pad zouden gaan, is de conclusie van het trendrapport 'Toerisme, Recreatie en Vrije tijd 2015'.

Europese groothandelaar voor caravandealers en campingwinkels Haba uit Maasland ziet een heel ander beeld. Er worden sinds dit jaar juist meer caravans en campers verkocht. Er is zelf een toename in verkoop van 15 tot 20 procent. Die stijging is goed nieuws voor zowel caravandealers, kampeerwinkels en campings.

Campingeigenaren in de regio herkennen zich ook totaal niet in het nieuws dat kamperen minder aantrekkelijk is voor Nederlanders. Na een rondgang blijkt dat, op uitzondering van 1 camping na, ze allemaal een toename van het aantal campinggasten zien.

En ook campingwinkels ervaren niet dat mensen minder graag vakantie op de camping doorbrengen. Zij zien een toename in de verkoop van kampeerspullen en ook de orders voor 2016 lopen al hard binnen. Zij verwachten dat de stijgende lijn in verkoop alleen maar toe zal nemen.

Vakantievieren in de caravan of tent zit volgens kenners dus juist in de lift.

Categorieen:
Maasland Algemeen