Archief

'Geen manege, maar glastuinbouw in Arendsduin'

Tuinbouwbedrijf Boers uit 's-Gravenzande is verbaasd over de toezegging om een locatie in Arendsduin te gaan onderzoeken als mogelijke nieuwe vestigingsplaats voor paardensportcentrum De Dijkgraaf. Volgens de kwekerij hebben de beoogde percelen de bestemming 'duurzame glastuinbouw' en wil zij op die plek daadwerkelijk een glastuinbouwbedrijf stichten.

De bedoelde percelen zijn eigendom van het Hoogheemraadschap van Delfland. Die instantie zou er van af willen, aldus Pleun van der Ende, adviseur van De Dijkgraaf en tot begin 2013 hoogheemraad bij Delfland. Het paardensportcentrum is nu gevestigd aan Plaats Langeveld in Monster maar moet daar op korte termijn weg.

Boers zegt al geruime tijd werk te maken van de locatie in Arendsduin. "Wij hebben een aantal malen een verzoek gedaan aan het Hoogheemraadschap over de verwerving van deze percelen", aldus de kwekerij. Echter Delfland zou hebben aangegeven, dat zij op dit moment de percelen nog niet wenst te verkopen.

Het tuinbouwbedrijf wil niet dat wethouder Ouwendijk met Delfland gaat praten over een andere invulling van het beoogde perceel. "Met uw toezegging om dit gesprek op gang te brengen, wekt u de indruk dat de gemeente de vestiging van de manege op deze locatie ondersteunt, aldus de kwekerij, die spreekt van "een bijzonder onwenselijke inmenging in het economisch verkeer".