Archief

Donatie gemeenteraad Westland aan 'Naaldwijk'

De gemeenteraad van Westland heeft besloten een donatie van 5.000 euro te doen ten bate van het behoud van de voormalige mijnenveger die de naam Naaldwijk draagt. Het betreft een meerderheidsbesluit, de fracties van LPF, Westland Verstandig en de ChristenUnie-SGP stemden tegen.

Initiatiefnemer Maxim van Ooijen (D66) wees er op, dat bijzondere objecten die een relatie hebben met Westland of een van de voorgaande gemeenten bij kunnen dragen aan het historisch besef en de promotie van Westland. Dergelijk historisch erfgoed kan niet blijven bestaan zonder geldelijke bijdragen van particulieren, bedrijven en overheden, aldus Van Ooijen.

Er was veel onbegrip bij de fractie van LPF. Woordvoerder Dave van Koppen wees er op, dat de gemeente juist een aantal jaren geleden de subsidies heeft afgeschaft. Peter Duijsens van Westland Verstandig noemde het voorstel "de waanzin ten top". ChristenUnie-SGP stemde ook tegen de motie. "Er zijn nog een heleboel andere activiteiten die steun van ons verwachten", verklaarde fractievoorzitter Leen Snijders.

In de motie is het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om ook een donatie aan de stichting Vrienden van de Naaldwijk te doen.