Archief

Gemeenteraad Maassluis akkoord met begroting

In Maassluis is woensdagavond de begroting voor 2016 aangenomen door de gehele gemeenteraad. John Dolstra van de ChristenUnie liet wel blijken teleurgesteld te zijn in het college, omdat het te veel machtspolitiek zou bedrijven.

De opmerking van Dolstra over het college viel verkeerd bij Jan van der Maarel van de VSP en Sjoerd Kuiper van de PvdA (beide partijen maken deel uit van de coalitie). Zij vroegen dan ook om verduidelijking, maar die bleef uit.

Alsof het zo moest zijn, werd de vergadering geschorst omdat het geluid in de zaal niet goed was. Dat was voor meerdere raadsleden aanleiding om naar Dolstra toe te lopen en hem te vragen waar zijn frustratie vandaan komt. De handen werden op de schouders van Dolstra gelegd en er werden sussende woorden gesproken. Daarmee leek de zaak afgedaan.

Openingstijden

Alle partijen hebben moties ingediend ter aanvulling op de begroting. Het CDA trapte af met moties variërend van een in te stellen onderwijsprijs tot de wens voor het aanpassen van de openingstijden van het stadhuis.

De VVD wil vooral dat er meer garantiebanen bijkomen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, niet vijf, maar zo veel mogelijk. Ook verzoekt de VVD het college om een extra subsidie te verlenen van 5.000 euro ter viering van het 100-jarige bestaan van stoomsleepboot de Furie.

De VSP - die zich niet meer alleen als ouderenpartij wil afficheren, maar vooral wil staan voor Vooruitstrevend, Sociaal en Positief - kwam met een motie over de wijkteams en wil dat er wordt gekeken of er voor mensen in problemen genoeg goede hulp is en er voldoende gewerkt wordt vanuit één loket.

Buurtpreventie

Maassluis Belang en VVD zijn samen met een motie gekomen om te onderzoeken of er een betere structuur mogelijk is van de buurtpreventie binnen het huidige budget, zodat er op meer plekken buurtpreventie kan worden ingezet.

De PvdA had moties variërend van een plan tot aanleggen van een fietspad langs de Kwartellaan tot het verbeteren van de afvalscheiding. D66 kwam net als vorig jaar met een motie over de Maassluispas.

Alle 24 moties zijn aangenomen, de meeste met algemene stemmen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen