Archief

Bestuur Koningshof begrijpt voorgesteld subsidiebedrag niet

Koningshof-voorzitter Wim Smit begrijpt niet dat er bij de discussie over de subsidie voor het theater uit wordt gegaan van de 120.000 euro die in het geheime onderzoeksrapport Ploeg wordt genoemd. Volgens Smit heeft niemand aan onderzoeker Ploeg gevraagd naar de onderbouwing van dat bedrag.

Smit pleit voor een structurele subsidie van 200.000 euro per jaar om te voorkomen dat het bestuur over een tijdje weer aan moet kloppen bij de gemeente voor extra geld. Maar veel raadsleden hebben aangegeven dat ze dit niet zo zien zitten, tenzij er een hele goede onderbouwing van dit bedrag volgt.

Een andere oplossing die het bestuur van de Koningshof aandraagt is het maken van een fonds waaruit het theater kan putten. Indien er een overschot is op de exploitatie wordt er geld overgemaakt naar de gemeente. Verder behoort ook een garantstelling volgens het bestuur tot de opties.

Meest belangrijk is nog wel dat er zo snel mogelijk een besluit wordt genomen over de subsidie omdat mensen rondom het theater graag willen weten waar ze aan toe zijn, zo stelt het bestuur woensdag in een mail. Woensdagavond komt het onderwerp aan bod bij de begrotingsbehandeling.

Categorieen:
Algemeen