Archief

Begroting Westland voor 2016 aangenomen

In de gemeenteraad van Westland is dinsdagavond de door B en W ingediende begroting voor 2016 aangenomen. Deze verkreeg geheel of grotendeels de steun van alle fracties behalve die van Westland Verstandig. Een door genoemde fractie staande de vergadering ingediende tegenbegroting verkreeg geen enkele steun bij de andere fracties.

Op het punt van de economie werd in die tegenbegroting volgens burgemeester Van der Tak de klok tien jaar of meer teruggezet. Hij reageerde met name op de kritiek op deelname van de gemeente aan handelsmissies naar bijvoorbeeld China en Japan.

Fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig had betoogd, dat internationalisering geen taak van de gemeente is, maar aan het bedrijfsleven moet worden overgelaten. Volgens Van der Tak gaat de fractie met deze opstelling als het ware terug naar een dorp in plaats van dat dit past bij het beoogde beeld van Greenport Westland.

Er werden diverse moties bij stemming aangenomen of door het college overgenomen. Zo komen er bordjes beschikbaar ter aanduiding van wijken waarin Whatsapp-groepen op het gebied van inbraakpreventie actief zijn. Verder gaat Westland deelnemen aan een proef met beloningssystemen voor de inzameling van kleine drankverpakkingen als PET-flesjes en drankblikjes.

Ook zal het college een onderzoek instellen naar de mogelijke instelling van een fonds voor ondersteuning van kleinschalige culturele initiatieven en komt er een plan van aanpak voor een veilig sportklimaat en het voorkómen van racisme, seksisme en discriminatie in de lokale sportwereld.

Categorieen:
Westland Politiek