Archief

Uitstel opening A4 vanwege lek optie voor VVD en PvdA

De opening van de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam op 18 december wordt mogelijk toch niet gehaald. Politieke partijen PvdA en VVD in de Tweede Kamer zien een uitstel als een serieuze optie, als blijkt dat een lek in de weg voor grote problemen gaat zorgen. Dat melden twee Kamerleden namens die partijen opRadio Rijnmond.

De opening van de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam op 18 december wordt mogelijk toch niet gehaald. Politieke partijen PvdA en VVD in de Tweede Kamer zien een uitstel als een serieuze optie, als blijkt dat een lek in de weg voor grote problemen gaat zorgen. Dat melden twee Kamerleden namens die partijen op Radio Rijnmond.

De partijen willen van minister Schultz weten wat deze problemen precies betekenen. "Hoe groot is het probleem, is het een structureel probleem en hoe snel gaan we het oplossen?", aldus Barbara Visser (VVD) tegen Rijnmond.

Begin dit jaar werd duidelijk dat er in het verdiepte gedeelte van de weg meer water weggepompt moet worden dan verwacht. Aanvankelijk was een vergunning afgegeven voor het wegpompen van 400 kubieke meter water per dag. In werkelijkheid ging het om 1200 kubieke meter per dag.

Wegbeheerder Rijkswaterstaat heeft hiervoor een nieuwe vergunning aangevraagd, maar de gemeente Midden-Delfland wil dat het lek wordt gedicht. Het Hoogheemraadschap van Delfland, dat de vergunning moet afgeven, neemt volgende maand een beslissing.

Op korte termijn komt overigens het zogenoemde IODS-bestand bij elkaar om te zoeken naar een oplossing voor het probleem.