Archief

Meepraten over locaties windmolens

De provincie Zuid-Holland onderzoekt of er op bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk windmolens kunnen komen. In het kader daarvan wordt er op 24 november een inloopavond gehouden, waar men vragen kan stellen en in discussie kan gaan met vertegenwoordigers van de provincie en de initiatiefnemers. Dat is van 19.00 tot 21.00 uur in eetcafé Westpoort op het ABC-terrein.

De inloopavond loopt vooruit op het milieueffectonderzoek van de provincie. Die heeft met het Rijk afgesproken dat er 735 megawatt aan windenergie op land wordt gerealiseerd. De locaties die de provincie op het oog heeft, zoals langs de A20 bij Coldenhove, langs de Waterweg en bedrijventerrein De Dijk in Maasssluis, hebben al tot de nodige commotie geleid.

Voor de Rijnmondse plannen kunnen belanghebbenden terecht in spreekuren. Inwoners van Maassluis en Hoek van Holland kunnen daarvoor op maandag 30 november naar het Keringhuis. De spreekuren worden in twee ronden gehouden:van 19.00 tot 20.00 en van 20.00 tot 21.00 uur. Belangstellenden dienen zich van tevoren aan te melden bij windenergie@pzh.nl en daarbij aan te geven welke ronde zij willen bijwonen.