Archief

Grootste tuinbouwmissie ooit aan Japan

Premier Mark Rutte en minister Henk Kamp (Economische Zaken) zijn voor een werkbezoek in Japan. Op het programma vandaag staat onder meer een bezoek aan een tomatenkas. Het is de grootste tuinbouwmissie ooit naar Japan. Er gaan bijna dertig bedrijven mee die te maken hebben met tuinbouw.



Na het bezoek aan de tomatenkas, wordt een nieuwe productielocatie van Koppert Cress en de Japanse partner Murakami Farm geopend. Koppert Cress, van oorsprong een Westlands bedrijf, kweekt cressen.



Dinsdag heeft minister Kamp een gesprek met de Japanse vice-minister Ken Saito van Landbouw over onderwerpen als markttoegang en glastuinbouw. Woensdagmiddag opent Kamp een seminar over tuinbouw en innovatie waar sprekers van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden presentaties geven over innovaties in de tuinbouw, zoals energiebesparing.



Het is de tweede handelsmissie binnen korte tijd aan een Aziatisch land. Vorige week brachten koning Willem-Alexander en burgemeester Van der Tak van Westland een bezoek aan China. Dat leverde goed nieuws op voor paprikatuinders, zij kunnen binnenkort hun groenten kwijt aan het land.

Categorieen:
Westland Algemeen