Archief

College Westland heeft genoeg van vele vragen

Het Westlandse college van B en W heeft het gehad met het vragenvuur van Westland Verstandig. Geconstateerd wordt dat veel vragen vaak al eerder zijn gesteld. De grote hoeveelheid heeft een bijna verlammende werking op de gemeentelijke organisatie. "Het college acht dit niet (meer) verantwoord en zal derhalve niet meer in gaan op gestelde vragen, waarvan de antwoorden (in de afgelopen jaren) reeds zijn verstrekt."

Dit stelt wethouder Meijer in zijn reactie op de schriftelijke algemene beschouwingen van de raadsfracties op de gemeentebegroting. Met name de vragen van Westland Verstandig over het onderwerp nieuwbouw gemeentehuis zijn de wethouder een doorn in het oog. Volgens hem respecteert het college de opvatting van WV over de nieuwbouw, maar hij stelt ook dat het een groot goed is te leven in een democratische rechtstaat "waarin langs democratische weg genomen besluiten ook worden gerespecteerd".

Volgens Meijer zijn de afgelopen jaren stellingen geponeerd, onjuiste conclusies getrokken, zaken uit de context gehaald en onwaarheden verkondigd. Dat mag in een democratie. "Echter, de vele vragen (naar de bekende weg), waarbij een veelvuldige herhaling van min of meer dezelfde vragen worden gesteld zijn naar de opvatting van het college niet meer bedoeld om verhelderend te werken en dragen ook niet meer bij aan de democratische besluitvorming; de raadsbesluiten zijn immers genomen."

De gemeentebegroting wordt vanaf dinsdagmiddag 14.00 uur in de gemeenteraad besproken.

Categorieen:
Westland Politiek