Archief

Zaterdagvoetbal: Westlandia en Honselersdijk verliezen topper

Topklasse

Excelsior Maassluis kon in het duel in de middenmoot tegen RVVH niet tot winst komen. De tricolores en RVVH kwamen aan de Lavendelstraat niet tot scoren. Excelsior Maassluis bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen. Excelsior Maassluis staat met vier andere ploegen op een gedeelde zesde plaats.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft na twee wedstrijden zonder overwinning weer drie punten kunnen bijschrijven aan het totaal. In Rotterdam won de 's-Gravenzandse ploeg met ruime cijfers van de nummer voorlaatst Alexandria'66. Het werd 4-1. FC 's-Gravenzande staat tweede en heeft één punt achterstand op koploper Voorschoten'97.

Tweede klasse C

De topper tussen de nummer één Westlandia en nummer twee SVC'08 is gewonnen door SVC'08. Op sportpark De Hoge Bomen wonnen de bezoekers met 3-1 van de koploper en nemen nu de koppositie in op basis van een beter doelsaldo dan Westlandia.

De streekderby tussen KMD en VDL leverde voor Klein Maar Dapper de zesde nederlaag van het seizoen op. VDL won voor de vijfde keer en staat na de 4-2 overwinning op een derde plaats met vijf punten achterstand op de twee koplopers. KMD blijft hekkensluiter.

Lyra kon na twee nederlagen en een puntendeling eindelijk weer een overwinning begroeten. Op sportpark De Zweth won de thuisploeg met 3-0 van degradant GHC. Jan van de Berg scoorde een hattrick. HVC'10 blijft in de middenmoot dankzij de tweede overwinning op rij. Op sportpark De Rondgang won de thuisploeg met 2-1 van RCL. Lyra staat samen met HVC'10 en SEV op een gedeelde zesde plaats.

Sportclub Monster speelde voor de tweede keer dit seizoen gelijk. Op sportpark Polanen eindigde het treffen tegen DSO in een 2-2 eindstand. Sportclub Monster staat op een elfde positie.

Derde klasse B

Honselersdijk incasseerde na drie overwinning op rij de tweede nederlaag van het seizoen. Op sportpark De Strijphorst bleek TAC'90 met 3-1 te sterk. Pas in de slotfase moest de Oranjebrigade zich gewonnen geven. Honselersdijk zag de achterstand op koploper Te Werve oplopen tot twee punten. Te Werve speelde gelijk tegen Berkel. TAC'90 staat samen met Maasdijk derde achter Honselersdijk.

Maasdijk drukte Verburch dieper in de problemen. Aan de Arckelweg stond de eindstand halverwege de wedstrijd op het scorebord, namelijk 2-3. Maasdijk opende en verdubbelde de score voordat Verburch de aansluitingstreffer wist te scoren. Maasdijk scoorde wederom en vlak voor rust kwam de thuisploeg weer dichterbij. Ondanks een spannende tweede helft zat er voor Verburch verder niets meer in. De Poeldijkse ploeg is gezakt naar de voorlaatste plaats.

MVV'27 lijkt de smaak van winnen te pakken te hebben. Na de fraaie zege op Verburch won de Maaslandse ploeg op sportpark De Commandeur ruimschoots van DSVP. Het werd 5-0 voor de thuisploeg, dat door de overwinning klimt naar een tiende plaats op de ranglijst.

Naaldwijk en GDA hielden elkaar op sportpark Ockenburg op gelijke hoogte. Het werd een doelpuntenfestijn dat uiteindelijk in 3-3 eindigde. Naaldwijk staat op een zevende plaats.

Vierde klasse B

VELO heeft als enige regioploeg alle negen wedstrijden in winst weten om te zetten. Aan de Noordweg in Wateringen won VELO met 2-0 van KSD-Marine. Het tweede Wateringse doelpunt was tevens de 50ste dit seizoen. VELO heeft nog steeds drie punten voorsprong op runner-up Duindorp.

Vierde klasse E

Schipluiden kon de achtste overwinning bijschrijven uit negen duels. Aan de Brasserskade in Delft won de ploeg uit Midden-Delfland met 7-2 van DVC. De voorsprong op nummer twee FC Maense bedraagt nog steeds vijf punten.

Bij Quintus kon drie punten worden bijgeschreven na winst na de uitwedstrijd tegen SVV. In Schiedam won de Heulse ploeg met 3-1 en staat op een zevende plaats. MSV'71 is bezig aan een zeer wisselend seizoen. Vorige week kreeg streekgenoot Quintus met 6-1 op de broek van DVO'32, nu was het MSV'71 op eigen sportpark dat dezelfde nederlaag moest incasseren.MSV'71 staat op een tiende plaats.