Archief

Dilemma Ouwendijk: arbeidsmigranten wel of niet op camping?

Moeten de arbeidsmigranten weg van camping Vlugtenburg in 's-Gravenzande en blijft de camping achter met een aantal onverhuurbare huisjes, of mogen ze nog even blijven totdat de oude huisjes gesloopt kunnen worden? Dat is het dilemma waar wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland voor staat, zo valt te lezen in een memo.

Op dit moment is er geen vergunning meer voor het huisvesten van de arbeidsmigranten in de oude huisjes. Eerder was de tijdelijke vergunning er wel, maar die liep eind 2014 af. De vakantiewoningen waar de migranten in zitten, staan op de nominatie om gesloopt te worden. Een groep van vaste recreanten heeft vanwege het verlopen van de vergunning de gemeente gevraagd om te handhaven, zodat de arbeidsmigranten weg gaan.

Vlugtenburg wil dit deel van het park al jaren herstructureren, maar dat wordt tegengehouden door vaste recreanten. Daarover loopt een rechtszaak. Echter, Vlugtenburg kan de huisjes waar de arbeidsmigranten nu inzitten niet meer verhuren omdat ze daarvoor in een te slechte staat verkeren. Dus zouden die huisjes bij ontruiming een tijdje leeg komen te staan.

De wethouder heeft nog geen oplossing voor het dilemma, maar onderzoekt wel de mogelijkheid om een tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen, zodat de arbeidsmigranten nog een tijdje kunnen blijven, totdat de huisjes gesloopt worden. Ouwendijk zegt in de memo dat hij geen signalen van overlast van de migranten heeft gekregen. In december wil Ouwendijk duidelijkheid bieden.