Archief

'Feestweek mag geen festival worden'

Burgemeester Van der Tak is bang dat de Westlandse feestweken steeds meer festivals worden met massa's aan bezoekers. Dat zei hij woensdagavond tegen de gemeenteraad, tijdens een evaluatie van de feestweken afgelopen zomer. Hij constateert dat organisatoren steeds vaker grote, landelijke DJ's naar het Westland halen. Die trekken vanzelfsprekend veel publiek van buiten de gemeente.

Een goed voorbeeld was het geplande optreden van de landelijk bekende DJ Partyraiser. Hij mocht op last van de gemeente niet meer komen. Zijn komst zou volgens de gemeente voor onrust en zelfs chaos zorgen. Uiteindelijk mocht de organisator, Brasserie Cannes uit Naaldwijk, met de feestlocatie verhuizen naar het parkeerplein achter WestlandTheater De Naald.

Naast de festival-zorgen van Van der Tak, viel nog iets anders op bij de evaluatie. De burgemeester kneep hem namelijk behoorlijk toen de feestweek van De Lier vrijdag 14 augustus te maken kreeg met een zware regen- en onweersbui. "Als ik de organisatie was geweest, had ik het feest stilgelegd", waren zijn woorden. "Dat kon echt niet". Tijdens het noodweer was een beachvolleybaltoernooi gaande bij zalencomplex 't Centrum. Dat toernooi werd gestaakt, maar de muziekoptredens in tenten gingen wel gewoon door.