Archief

Bij nieuwe politiechef zorgen over zuipcultuur

Teamchef Alice Taai van politie Westland, die nu een jaar in de regio werkt, is geschrokken van het drankgebruik onder jongeren hier. Er zijn in het afgelopen jaar al 18 gevallen van comazuipen geregistreerd, tegen 13 in 2014 en 5 in 2013, meldde zij woensdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad

Taai is enorm verbaasd over de acceptatie bij ouderen van het drinken door de jeugd. "Dan krijg ik vaak te horen: 'Waar maak je je druk om!' Maar ik hoop dat ik me er druk om blijf maken en niet meega in het acceptatieniveau. De jongeren weten niet het effect wat drank met hen doet".

Zij sprak over diefstallen en gewelddadigheden zoals vernieling en mishandeling. Maar ook over de noodzakelijke verlening van medische zorg. "Dan heb ik het over kinderen die onwel geworden zijn. Die daardoor raar gedrag gaan vertonen, bijna tot zelfmoordpogingen toe. En als ik ze dan de andere dag spreek, zeggen ze: 'Ik was dat helemaal niet van plan'." Taai sloot af met de hartenkreet: "Wanneer is het genoeg? Wanneer bereiken we de grens met elkaar?"

Fractievoorzitter Dave van der Meer van de LPF wierp de veronderstelling op, dat het gebruik van drugs waarschijnlijk ook een belangrijke rol speelt. Taai sloot dat zeker niet uit, maar wees er op, dat de politie alleen apparatuur heeft om het alcoholverbruik te meten. Van der Meer vroeg haar om extra aandacht voor de zeer makkelijk verkrijgbare, goedkope pillen bij drugsdealers.

Categorieen:
Westland 112