Archief

Veel kritiek op plan afschaffing kwijtschelding zuiveringsheffing

Voor het eerst in tijden was het druk op de publieke tribune van het Hoogheemraadschap van Delfland in Delft. Tal van inwoners uit de regio en ook wethouders en een studentenvereniging spraken dinsdagochtend in bij de commissievergadering over de voorgenomen afschaffing van de kwijtschelding van de zuiveringsheffing.

Het plan, dat voortkomt uit de coalitie van Delfland en dan met name de VVD, kan op veel weerstand rekenen. Wethouders van Schiedam en Lansingerland zijn bang dat de minima niet meer rond kunnen komen. Wethouder Van der Houwen uit Maassluis werd wel omgeroepen als spreker, maar was niet aanwezig.

De zuiveringsheffing in het gebied van Delfland is voor alleenstaanden 94,38 euro en voor huishoudens van twee of meer personen 283,14 euro. Een alleenstaande moeder met twee kinderen die ook insprak, liet weten dat ze dit met haar inkomen echt niet kan betalen. Ook de Delftse studentenvereniging VSSD liet van zich horen. Voorzitter Ivo van der Horst betoogde, dat voor een student die een hoge schuld opbouwt sinds de invoering van het leenstelsel, dit een enorm bedrag is.

Meerdere politieke partijen willen er nog eens goed over praten tijdens de Verenigde Vergadering van Delfland, omdat ze nog bedenkingen hebben bij het plan. Op 19 november wordt duidelijk of de maatregel doorgang vindt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen