Archief

'Uitgebrand huizenblok Tasmanweg voldeed aan eisen'

Het huizenblok in Hoek van Holland dat dinsdag door brand werd verwoest, voldeed aan de eisen voor bestaande bouw. Dat meldt de woningbouwvereniging Hoek van Holland. De brand brak uit in een wasdroger en sloeg via het dak over naar het linker huis van de twee-onder-een-kap woning.

Naar aanleiding van eenzelfde situatie eerder in Nederland heeft de woningbouwvereniging op eigen initiatief onderzoek laten uitvoeren naar de situatie in Hoek van Holland. De woningen in de wijk van de Tasmanweg, waar de brand woedde, voldoen aan de eisen. Voor de huizen die nog niet aan de eisen voldeden, werd in overleg met de gemeente Rotterdam een plan opgesteld dat grotendeels is uitgevoerd.

De woningbouwvereniging laat verder weten dat de bewoners van de uitgebrande huizen tijdelijk onderdak hebben gevonden bij familie. In overleg wordt een structurele oplossing gezocht. "Wij leven heel erg mee met de betrokken bewoners. Zij verloren niet alleen hun huis, maar ook hun bezittingen. Onze eerste aandacht gaat naar hen uit", laat directeur Claessens van de woningbouwvereniging weten.