Archief

Grote kans op tuinbouw op Schefferkamp

De kans lijkt groot dat er een glastuinbouwbedrijf zal komen op het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum (Schefferkamp) in De Lier gecombineerd met het naastgelegen terrein van Defensie. Dit blijkt uit een memo die wethouder Ouwendijk van Westland woensdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

De locatie aan de Lierse Hoefweg is onlangs in beeld gekomen als mogelijke vestigingsplaats voor paardensportcentrum De Dijkgraaf, dat op korte termijn weg moet van de huidige locatie aan Plaats Langeveld in Monster.

Het voormalige Schefferkamp is eigendom van de gemeente Westland en heeft glastuinbouw als bestemming. Het perceel aan de noordoostzijde kende een zendmast van Defensie - onder meer voor de communicatie met Afghanistan - maar deze is vorig jaar ontmanteld. De aanwezigheid van die mast heeft de verkoop van het gemeentelijk perceel lange tijd bemoeilijkt, aldus de wethouder.

Om een (gezamenlijke) grootschalige glastuinbouwkavel te kunnen realiseren, heeft het Rijksvastgoedbedrijf daarna een quick-scanverzoek ingediend voor omzetting naar een glastuinbouwbestemming op hun kavel. Hierop is door de gemeente positief gereageerd.

Vooruitlopend op de uitkomsten hebben medio september twee makelaarsbedrijven kenbaar gemaakt dat ze een geïnteresseerde koper hebben voor beide percelen. Beide partijen worden op de hoogte gehouden van de voortgang van de verkoop.