Archief

Opnieuw positief gesprek over vluchtelingen Midden-Delfland

Het burgerplatform StatushoudersMD heeft maandagavond opnieuw een gesprek gehad met de gemeente Midden-Delfland over het huisvesten van statushouders in Den Hoorn. Dat gebeurde vorige week maandag ook al en ook deze week is het gesprek als positief ervaren. Afgesproken is dat er twee inloopavonden worden georganiseerd rond de thema's veiligheid & integratie en huisvesting & toekomst.

Alle bewoners van Den Hoorn krijgen binnenkort een uitnodiging per post voor de inloopavonden. Een aantal bewoners wordt uitgenodigd voor workshops, waarin dieper op de materie wordt ingegaan. Het plaform was niet tevreden over het verloop van de eerste inspraakavond. Dat zei Mariska van Rijswijk dinsdag op WOS Radio. "Omdat de gemeente te veel aan het woord was en niet de bewoners".

Zij is blij dat er nu twee extra inloopavonden zijn toegezegd. Het platform blijft er bij dat het huisvesten van statushouders in de Kreekzone bij Den Hoorn een onderwerp van discussie is. De gemeenteraad heeft dinsdag echter besloten dat er maximaal 15 tijdelijke woningen voor 50 statushouders worden gebouwd. Het college blijft naar eigen zeggen open staan voor andere locaties.